The King's Speech, marele învingător la Oscar.

The King's Speech, marele învingător la Oscar.: "

Colin Firth / Foto HeptaFilmul 'Discursul regelui/ The King's Speech' a fost încoronat regele Oscarurilor în cadrul unei ceremonii ce s-a derulat cu precizia unei veritabile încoronări, marele favorit dinaintea galei, cu 12 nominalizări, obţinând patru statuete pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu original.

Colin Firth a obţinut Oscarul la categoria rezervată celui mai bun actor, Tom Hooper l-a câştigat pe cel oferit celui mai bun regizor, iar scenaristul David Seidler a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Filmul prezintă povestea regelui George al VI-lea al Marii Britanii, tatăl reginei Elisabeth a II-a, interpretat de Colin Firth, care, fiind bâlbâit, apelează la serviciile unui logoped (Geoffrey Rush), înainte de a susţine un discurs istoric, în direct la BBC, prin care anunţă intrarea ţării în cel de-Al Doilea Război Mondial.

The King's Speech a avut un buget infim după standardele Hollywoodului, doar 9,5 milioane de euro, a obţinut până în prezent 177, 99 milioane de euro din vânzarea de bilete.

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de 'The Hurt Locker', regizat de Kathryn Bigelow.

Vezi lista completă a laureaţilor celei de-a 83-a ediţii a premiilor Oscar


"

Doru Octavian Dumitru: "La noi, valoarea înseamnă maşină tare, gagică tare şi bani".

Doru Octavian Dumitru: "La noi, valoarea înseamnă maşină tare, gagică tare şi bani".: "

Doru Octavian DumitruComediantul Doru Octavian Dumitru a făcut o sinteză a scării de valori existente la acest momente în ţara noastră, menţionând că aprecierea vine doar în urma unor avantaje superficiale. Mai mult, actorul s-a hotărât să nu mai participe la emisiuni radio sau TV, în presă sau pe scenă, în semn de protest, anunţă ziarul 'Naţional'.


'Unii fac greva foamei pentru a încerca să schimbe lucrurile, eu am ales această formă de protest. Se iau nonvalori de pe stradă şi sunt transformate în vedete. Românii au adoptat manelele şi manelismul, şi asta e foarte grav! În loc să civilizăm noi o etnie care ne strică imaginea în lume, i-am preluat noi obiceiurile. (...) La noi, valorile înseamnă să ai maşină tare, gagică tare şi mulţi bani', a declarat Doru Octavian Dumitru.

"

Andrei Badiu, despre Oana Frigescu: "Mi-am iertat soţia".

Andrei Badiu, despre Oana Frigescu: "Mi-am iertat soţia".: "

 Andrei Badiu, soţul prezentatoarei de la Antena 1, Oana Frigescu, speră încă într-o împăcare, înainte de prima înfăţişare a procesului de divorţ, care va avea loc astăzi. De partea cealaltă, Oana pare însă decisă să facă acest pas.


'Eu mi-am iertat soţia pentru tot ce s-a întâmplat. Îmi doresc o familie fericită! Nu vreau ca mai târziu, fiica mea să-mi reproşeze ceva”, a declarat Andrei Badiu pentru ziarul „Naţional”.


Badiu a mărturisit, de asemenea, că Oana nu i-a mai permis să-şi vadă fiica de mai bine de trei luni.


Citeşte şi:


Soţul Oanei Frigescu a renunţat la verighetă


Oana Frigescu s-a iubit cu Bogdan Lobonţ


Exclusiv | Chiar dacă a fost acuzat că o înşela şi o bătea, Andrei Badiu nu vrea să divorţeze de Oana

"

Oltenii, ucişi de "Bilă".

Oltenii, ucişi de "Bilă".: "

Începută de patroni în culise, încleştarea din Bănie, dintre Craiova şi Steaua, a consumat, în această seară, orgolii fierbinţi în iarbă şi pasiuni sincere în tribune, acolo unde 8.000 de olteni au cântat pentru o iubire alb-albastră.

Stelistul Marius Bilaşco (în picioare), poreclit Bilă de apropiaţi, a marcat singurul gol al partidei


Gigi Becali a rămas acasă, răpus de oboseala unei nopţi albe, rezervate împăcării cu Dumitru Dragomir, şeful Ligii. Prima răbufnire a Ştiinţei, o echipă încropită în pripă de italianul Napoli, a avut-o Florin Costea (5), care a ratat singur cu portarul, din şase metri. Tot el a risipit, nouă minute mai târziu, pasa perfectă a lui Mihai Costea, iar destinul i-a pedepsit pe olteni. O centrare de manual a lui Marinescu l-a găsit pe Bilaşco, alintat Bilă de prieteni, stăpân pe careul mic, de unde, din două încercări, a deschis scorul (31).


Buimăciţi, craiovenii au fost la câţiva centimetri de KO, dar Nicolae Dică, prea puţin inspirat în această seară, a ratat cu seninătate. A doua parte a luptei ne-a rezervat un fotbal tocit, fragmentat de faulturi şi de încercări stângace. Până la final s-a jucat ca în curtea şcolii, fără repere, fără profesori şi, mai ales, fără şanse pentru Craiova.

"

Prietenele din «Sex and the City 2», cele mai proaste actriţe.

Prietenele din «Sex and the City 2», cele mai proaste actriţe.: "

Cele mai proaste producţii şi cei mai slabi actori au fost premiaţi, sâmbătă seară, la Barnsdall Gallery Theatre din SUA, unde a avut loc cea de-a 31-a ediţie a premiilor Zmeura de Aur.
Kristin Davis, Sarah Parker, Kim Cattrall şi Cynthia Nixon fac, în 'Sex and the City 2', o călătorie în deşert

Filmul“The Last Airbender”, regizat de americanul M. Night Shyamalan, a fost vedeta serii, obţinând cinci trofee Zmeura de Aur, printre care “Cel mai prost film” şi “Cel mai prost regizor”. Acesta a fost urmat îndeaproape de “Sex and the City 2”, care a fost “onorat” cu trei trofee.

Iată lista «laureaţilor»
- Cel mai prost film: “The Last Airbender”
- Cel mai prost actor: Ashton Kutcher (“Killers” şi “Valentine’s Day”)
- Cea mai proastă actriţă: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon (“Sex and the City 2”)
- Cea mai proastă actriţă în rol secundar: Jessica Alba (“The Killer Inside Me,” “Little Fockers” şi “Valentine’s Day”)
- Cel mai prost actor în rol secundar: Jackson Rathbone (“The Last Airbender “ şi “Eclipsa”)4 Cel mai prost film 3D: “The Last Airbender”
- Cea mai proastă distribuţie: “Sex and the City 2”
- Cel mai prost regizor: M. Night Shyamalan (“The Last Airbender “)
- Cel mai prost scenariu: “The Last Airbender”
- Cel mai prost remake: “Sex and the City 2”.

"

Un leopard, un iepure şi un urs polar, mascotele JO de iarnă de la Soci.

Un leopard, un iepure şi un urs polar, mascotele JO de iarnă de la Soci.: "

 Trei mascote au fost selecţionate pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci, ca urmare a votului telespectatorilor ruşi, care şi-au manifestat opţiunile prin sms-uri şi apeluri telefonice, în timpul unei emisiuni de două ore la principalul post de televiziune din Rusia, potrivit mediafax.ro.

Premierul rus Vladimir Putin s-a pronunţat înainte de votare în favoarea leopardului zăpezii, care a şi primit ulterior cele mai multe voturi, 28 la sută.

Preşedintele Comitetului de Organizare a JO de la Soci, Dmitri Cernicenko, a anunţat că alături de leopard au mai fost selectate două mascote, un iepure şi un urs polar.

Telespectatorii au avut de ales între mai multe propuneri, toate desenate şi create de cetăţeni ruşi şi preselecţionate dintre 24.000 de opţiuni. Între acestea se număra şi un delfin albastru pe schiuri galbene şi un urs brun.

"

Pe şoselele României circulă bolizi de un miliard de euro! .

Pe şoselele României circulă bolizi de un miliard de euro! .: "

Apetitul românilor pentru maşini scumpe nu mai e un secret pentru nimeni! Pe şoselele din ţara noastră circulă peste 8.400 de super-maşini, a căror valoare totală e de peste... un miliard de euro!
Sunt mulţi care stau cu chirie în 'cutii de chibrituri', doar ca să-şi plătească rata la 'bestia' pe roţi sau bogătaşi care au făcut un ţel din a-şi etala în faţa curţii parcuri auto cu maşini ce gem sub 'greutatea' sutelor de cai putere. Destul de rare sunt situaţiile fireşti, ale oamenilor la care automobilul luxos se mulează perfect pe un nivel de viaţă la standarde înalte.


Toţi aceştia rulează pe şoselele din România peste 8.400 de super-maşini. Valoarea totală a acestora depăşeşte un miliard de euro (dacă luăm în considerare o cifra medie de 120.000 de euro/maşină), adică mult mai mult decât echivalentul ultimei tranşe din acordul de împrumut pe care FMI îl are cu România şi care a intrat luna trecută în conturile Băncii Naţionale (900 milioane de euro).



































Porsche2.200 de autoturisme
Dodge1.400 de autoturisme
Jaguar1.300 de autoturisme
Lexus1.200 de autoturisme
Infiniti600 de autoturisme
Hummer342 de autoturisme
Pontiac304 de autoturisme
Cadillac295 de autoturisme
Bentley207 de autoturisme
Lincoln200 de autoturisme
Ferrari126 de autoturisme
Aston Martin62 de autoturisme
Rolls Royce60 de autoturisme
Buik52 de autoturisme
Lamborghini42 de autoturisme
Maybach16 de autoturisme
Sursa: Direcţia Regim Permise, Conducere şi Înmatriculare Auto / Hotnews.ro

Vrei şi tu o maşină? Libertatea are mai multe oferte avantajoase pentru tine.

"

Se opreşte curentul în Bucureştii Noi.

Se opreşte curentul în Bucureştii Noi.: "

 Mai multe zone din Bucureşti şi judeţul Ilfov vor fi deconectate mâine de la alimentarea cu energie electrică.


Astfel, Enel Distribuţie Muntenia anunţă ample lucrări de reparaţii şi modernizări în reţeaua de distribuţie în zonele şi următoarele în intervalele orare:

În municipiul Bucureşti


Între orele 07:00 - 15:00: străzile Viitorului, Alexandru Donici, Icoanei, Ion Movilă.


Între orele 08:00 - 15:00: str. Cremeniţa, str. Sinaia între străzile Cremeniţa şi Bujorul Alb, aleea Sinaia, blocul 71, scările A, B şi C.


Între orele 08:00 - 16:00: străzile Cărămidăriei, Boziilor, Sadinei, Cucuruzului, Cetatea Ciceului.


Între orele 08:00 - 17:00: străzile Oaşului, Balsamului, Proletarului, Lita, Ceacova, Ardealului, Panciu, Subcetate, Şaradei, Pieţii, Gloriei, Sinca, Neatârnării, Godeanu, Magheri, Doamna Stanca, b-dul Bucureştii Noi între str. Nuvelei şi str. Duetului, Duetului, Măicăneşti, Palisandrului, Berveni, Stănileşti, Diaconu Coresi, Doamna Stanca, Oaşului, Şos. Chitilei între str. Godeanu şi str. Laminorului, Fabrica de Cărămidă, Vacanţei, Sf. Gheorghe, Truşeşti, Vârful Înalt, Podului, Romeo Popescu, Mânăstirea Dealul, Godeanu, Bauxitei.


Între orele 08:00 - 18:00: b-dul Dezrobirii între b-dul Uverturii şi b-dul Iuliu Maniu, str. Cernişoara, str. Roşia Montană, str. Cetatea de Baltă.


În judeţul Ilfov


Între orele 09:00 - 16:00: comuna Tunari, satul Tunari, Şos. de Centură.


 

"

Lady GaGa: "Cornele mele sunt naturale. M-am născut cu ele".

Lady GaGa: "Cornele mele sunt naturale. M-am născut cu ele".: "

Cântăreaţa Lady GaGa şochează din nou. După ce în urmă cu două săptămâni şi-a făcut apariţia în show-ul prezentat de Jay Leno având nişte coarne sub piele, artista a mărturisit că acestea sunt reale. 

Lady Gaga susţine că s-a nîscut cu...coarne / Foto:Hepta
Invitată în emisiunea lui Gayle King, controversata cântăreaţă a declarat că s-a născut cu coarnele şi 'umerii' de pe faţă, dar a aşteptat să lanseze 'Born This Way' pentru a le arăta întregii lumi.

'Coarnele sunt ale mele sunt adevărate. Le-am avut mereu în corp, m-am născut cu ele', a spus Lady GaGa, conform Daily Mail.

Lady Gaga susţine că s-a nîscut cu...coarne / Foto:Hepta

"

Aţi cumpărat deja mărţişoare? Pentru cine? De unde?.

Aţi cumpărat deja mărţişoare? Pentru cine? De unde?.: "

Mărţişorul este oferit ca simbol al sosirii primăverii şi a căpătat, în ultima vreme, forme tot mai diverse faţă de tradiţionalul mic obiect de podoabă legat de un fir roşu şi unul alb.

1 Martie se aproprie cu paşi repezi şi tradiţia spune că e frumos să dăruieşti un mărţişor. Tu ai cumpărat unul pentru femeile din viaţa ta? Când? De unde?

"

Bercea Mondial are permis de conducere, deşi este analfabet.

Bercea Mondial are permis de conducere, deşi este analfabet.: "

Anghel Sandu, cunsocut drept Bercea Mondial, are permis de conducere. Nimic neobişnuit până aici, dacă nu am ţine cont de faptul că interlopul este analfabet şi, potrivit legislaţiei din România, nu are dreptul să conducă un autovehicul.

Bercea Mondial are permis de conducere, deşi este analfabetFaptul că Bercea Mondial nu ştie să citească a fost descoperit zilele acestea, când a trebuit să dea declaraţii la Parchet şi în faţa instanţei de judecată. Cu toatea acestea, interlopul a susţinut în faţa procurorilor că este un om inteligent din moment ce a reuşit să facă atâtea milioane de euro.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că lui Bercea Mondial nu-i poate fi anulat permisul decât dacă se va dovedi că a fost obţinut fraudulos . 'Eu nu pot să-i anulez permisul decât dacă instanţa constată că a fost obţinut fraudulos(...) Până acum nu s-a cerut anularea permisului, dar ancheta nu s-a terminat”, a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, pentru Gândul.


Sandu Anghel a fost prins pe 19 februarie, în cartierul Ferentari din Bucureşti. El fusese dat în consemn la frontieră, după ce, joi seara, 17 februarie, şi-a înjunghiat un nepot în timpul unui scandal petrecut în Drăgăneşti-Olt. Ulterior, magistraţii Tribunalului Olt au emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său, pentru infracţiunea de tentativă de omor.

"

Vreme geroasă şi ninsori în următoarele zile.

Vreme geroasă şi ninsori în următoarele zile.: "


Primăvara întârzie să apară! Următoarele  zile vor fi deosebit de reci, cu temperaturi de până la -15 grade Celisus, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea rămâne geroasă azi în sud şi în est iar temperaturile maxime se încadrează între -5 şi 5 grade Celsius. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi condiţii de ninsoare. Totodată, şi în Bucureşti temperaturile vor fi sub pragul de îngheţ.
Mâine, în  depresiunile din estul Transilvaniei gerul va fi la el acasă, cu temperaturi de până la -15 grade Celsius.

Gerul se va menţine şi marţi, de 1 martie, în prima zi de primăvară calendaristică. Cerul va fi noros mai ales în estul şi în sud-estul ţării unde vor fi condiţii de ninsoare. Maximele vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar minimele, între -15 şi -5 grade Celsius.

"

Exclusiv | Vrăjitoarea Sultana: „Monica e un drac cu chip de înger. ...

Exclusiv | Vrăjitoarea Sultana: „Monica e un drac cu chip de înger. ...: "

Sultana (36 de ani), fiica 'reginei magiei albe' Maria Câmpina, o sfătuieşte pe Monica Columbeanu să nu mai meargă pe la vrăjitoarele care practică magia neagră şi să nu îşi mai bată joc de Irinel Columbeanu. 'E un drac cu chip de înger', spune Sultana (foto jos) despre Monica.
Vrajitoarea Sultana este convinsa ca Monica i-a facut farmece lui Irinel Columbeanu
'Eu am văzut de mult că Irinel are farmece făcute. Sunt blesteme vechi, aruncate pe capul lui, care, dacă nu sunt oprite, le poate duce din generaţie în generaţie. Eu pot să-l ajut pe Irinel să scape să toate aceste farmece şi blesteme', a declarat vrăjitoarea Sultana în exclusivitate pentru Libertatea.ro.


'De ce sunt farmecele numai pe el? Pentru că Monica i-a vrut răul şi i-l vrea în continuare. Ea este un drac cu chip de înger. I-a făcut făcătură cu cap de mort pentru a lega un blestem mare asupra lui şi pentru a-l pune la pat. A fost la vrăjitoare, eu ştiu asta pentru că lumea noastră este mică şi se duce vorba. Monica a jucat teatru cu căsnicia ei, iar acum vrea să-l distrugă pe Iri. Un bărbat a sfătuit-o de-a lungul timpului şi a influenţat-o', continuă celebra prezicătoare.

La final, ea îl avertizează pe Irinel Columbeanu să aibe grijă că va avea o cumpănă în viaţă, iar dacă nu scapă de blestemele care i-au fost aruncate pe cap, este posibil să aibe un accident şi să rămână imobilizat la pat.

"

Iată cel mai vechi mărţişor din Bucureşti.

Iată cel mai vechi mărţişor din Bucureşti.: "

Asa arata cel mai vechi martisor din BucurestiIustin Zegrea (35 de ani) a adus ieri la târgul de primăvară de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) din Bucureşti un mărţişor datând din anul 1898. Colecţionarul spune despre el că e cel mai vechi din Capitală.

Iustin Zegrea (foto jos) e colecţionar de 15 ani. Mărţişorul din 1898, reprezentând o rândunică, îl are de acum patru ani, de când l-a luat de la un alt colecţionar. 'E un mărţişor de oraş, pentru că pe atunci mărţişoarele tradiţionale, ale oamenilor simpli, erau reprezentate de un bănuţ găurit pe mijloc, care era purtat de fete şi femei pe mână', ne-a povestit Iustin. La târgul de la ASAS, el a mai adus şi mărţişoare-bănuţi, aşa cum arătau acestea la 1905, dar şi mărţişoare instituţionalizate, ale Flotei Naţionale Române, care se vindeau în anul 1920 în scopuri caritabile.
Iustin Zegrea colectioneaza martisoare de 15 ani

Cel mai vechi mărţişor din România are 8.000 de ani


Tradiţia Mărţişorului există doar în Balcani: din Albania până în Republica Moldova şi din Maramureş până în Bulgaria, mai precis pe teritoriile stăpânite în vechime de neamurile tracice. Săpăturile arheologice din ultimii ani de la Schela Cladovei, judeţul Mehedinţi, au scos la lumină o amuletă, din pietricele albe şi roşii, considerată prima formă de mărţişor, veche de 8.000 de ani. (Sorin Golea)

fotografii: Dumitru Angelescu

"

Ştefan Bănică Jr. vrea ca spectacolele sale de Ziua Femeii să devină o tradiţie.

Ştefan Bănică Jr. vrea ca spectacolele sale de Ziua Femeii să devină o tradiţie.: "

Ştefan Bănică Jr., un romantic desăvârşit, vrea să pornească o nouă tradiţie pentru a sărbători ziua femeii: aşa cum şi în perioada Crăciunului susţine mai multe concerte, şi în luna martie va avea două concerte, sub numele 'Te iubesc, femeie'.


'Sunt foarte multe cântece de dragoste adunate de-a lungul timpului pe albumele mele, pe care nu le-am exploatat. Aceste concerte sunt, în primul rând, un omagiu, un semn de respect adus femeii, pentru că în cele mai multe cântece, noi, bărbaţii, vorbim despre femei şi despre dragoste', a spus Ştefan Bănică jr., potrivit agentiadepresamondena.com. Artistul a adăugat că speră să devină o tradiţie spectacolele sale pentru Ziua Femeii.


Ştefan Bănică Jr (Foto arhivă)


De asemenea, cântăreţul a dezvăluit că iubirea pe care o simte în prezent este diferită de ceea ce simţea în adolescenţă, iar acum se simte un bărbat împlinit şi fericit: 'Iubirea pe care o trăiesc acum este mai înţeleaptă, lucrurile se aşează. În perioada adolescentină nu ştiu cât de mult înţelegeai ce înseamnă iubire. Viaţa s-a schimbat de când am o soţie şi doi copii frumoşi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne avem şi suntem împreună'.


Anul acesta, Ştefan Bănică Jr. va susţine două concerte pe 7 şi 8 martie, la Circul Globus.

"

Peste 450 de persoane vor deveni luni cetăţeni români .

Peste 450 de persoane vor deveni luni cetăţeni români .: "

Peste 450 de persoane vor deveni luni cetăţeni români  (Foto arhivă)Peste 450 de persoane vor depune mâine jurământul de credinţă faţă de România şi vor primi certificatul care atestă că sunt cetăţeni români. Ceremoniile vor fi organizate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.


Cetăţenia română se dobândeşte la data depunerii jurământului de credinţă, apoi se eliberează certificatul de cetăţenie română, scrie legea. Documentul, însă, atestă doar calitatea de cetăţean român, fără a-i conferi solicitantului drept la paşaport sau călătorie liberă, informează mediafax.


Pentru luni, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie au anunţat că au loc trei ceremonii succesive, de la 08.30, 11.30 şi 14.30, în care 454 de persoane depun jurământul de credinţă faţă de ţară.

"

România a importat flori de peste 20 de milioane de euro.

România a importat flori de peste 20 de milioane de euro.: "

Potrivit datelor furnizate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a importat peste 6.516 tone de flori tăiate, în valoare de 20,4 milioane de euro, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2010, mai mult cu 1.138 tone faţă de intervalul similar din 2009 (17,5 milioane euro).

Garoafele, trandafirii şi orhideele rămân în continuare printre preferinţele românilor în materie de flori, Olanda, Turcia şi Ungaria fiind ţările de unde sunt aduse cele mai mari cantităţi de flori pe piaţa românească.

"

Monica Columbeanu: "Preocuparea mea pentru educaţia fetiţei i-a creat un sentiment de ...

Monica Columbeanu: "Preocuparea mea pentru educaţia fetiţei i-a creat un sentiment de ...: "

 În cererea de divorţ depusă la la judecatoria Buftea, Monica Columbeanu solicită desfacerea căsătoriei din culpă comună. Tânăra nevastă de milionar mai spune că, atât ea, cât şi soţul ei s-au preocupat mai mult de viaţa profesională sau de afaceri, decât de relaţia lor.

'Relaţiile noastre de căsnicie sunt atât de grav şi iremediabil vătamate încât continuarea mariajului este imposibilă', a scris Monica în cererea de divorţ, potrivit stirileprotv.ro. 'M-am dedicat creşterii şi educării fiicei noastre în paralel cu desăvârşirea pregătirii mele. De asemenea, soţul meu, om de afaceri, s-a preocupat îndeaproape de problemele profesionale, amândoi acordând o mai mare atenţie acestora în detrimentul relaţiei dintre noi', continuă Moni.

Ea crede că 'preocuparea' pentru educaţia micuţei Irina, în vârstă de 4 ani, l-a deranjat pe Irinel Columbeanu: 'M-am preocupat şi mă preocup foarte mult de educaţia minorei Irina Columbeanu, aceasta fiind prioritară pentru mine în detrimentul soţului meu şi cred că acest fapt i-a creat acestuia un sentiment de frustrare şi nemulţumire', a mai scris Monica.

În lupta pentru custodia fetiţei, Monica încearcă să încline balanţa în favoarea ei, subliniind faptul că Irinel nu s-a implicat în creşterea fiicei lor: 'Soţul meu s-a implicat mai mult în activitatea sa profesională decât în relaţiile sale cu fetiţa noastră, încercarile mele de a-i apropia pe cei doi avand sanse minime, ceea ce m-a determinat sa ii acord fiicei mele mai multa atentie pentru a compensa lipsa de afecţiune şi preocupare a tatalui'.

"

Mioara Roman rămâne pe drumuri?.

Mioara Roman rămâne pe drumuri?.: "

Mioara Roman ar putea rămâne fără casă (foto arhivă)Fosta soţie a lui Petre Roman ar putea rămâne fără locuinţă, după ce Guvernul a trecut vila în care stă din domeniul public în cel privat al statului.


Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat i-a trimis în urmă cu ceva vreme o notificare Mioarei Roman, cu privire la datoriile foarte mari pe care aceasta le are la chirie, suma ajungând în acest moment la 183.000 de euro, scrie ziarunational.ro.


 După modificarea de statut, acum este permisă vânzarea imobilului din cartierul Primăverii, iar RA-PPS nu are doar dreptul s-o evacueze pe Mioara Roman, ci şi drepturl de a-i cere să plătească datoriile.

"

Bucureştenii sunt cei mai bogaţi români.

Bucureştenii sunt cei mai bogaţi români.: "

Locuitorii Capitalei sunt de trei ori mai bogaţi ca românii din restul ţării, după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, dar şi după puterea de cumpărare a locuitorilor, arată un studiu al Eurostat.


Rezultatele cercetării, care se referă la datele oficiale din 2008, arată că PIB-ul pe cap de locuitor se ridică la 15.800 de euro. În est, nord-est şi sud-est, PIB-ul abia ajunge la 4.600 de euro pe cap de locuitor, iar în nord-vest şi centru PIB-ul urcă la 6.000 de euro, ca în sud-vest, Oltenia şi vest.


Foto simbol - arhivă


În comparaţie cu restul locuitorilor ţării, bucureştenii stăteau de aproape trei ori mai bine în 2008, scrie B365. În ciuda sumei mari de PIB pe cap de locuitor, Capitala se încadrează între cele mai sărace zone ale Europei.


Citeşte şi: Suntem săraci, beţivi şi ne mai facem şi nevoile în curte

"

Gigi Becali şi Cristi Borcea, întâlnire pe ascuns în parcarea unei cafenele.

Gigi Becali şi Cristi Borcea, întâlnire pe ascuns în parcarea unei cafenele.: "

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi acţionarul dinamovist Cristi Borcea s-au întâlnit în taină în urmă cu două seri, aparent având probleme importante de discutat.


Foto Mr.Paparazzi


Becali şi Borcea s-au întâlnit în parcarea unei cafenele de pe Dorobanţi, însă nu au intrat în local, ci au rămas la discuţii în maşina dinamovistului. După jumătate de oră, Gigi Becali a plecat spre propriul autoturism, iar Borcea s-a dus la o petrecere la un restaurant, scrie Mr.Paparazzi.


Foto Mr Paparazzi


După miezul nopţii, Cristi Borcea a părăsit restaurantul, însă nu s-a dus acasă, ci undeva în Pipera. În ultima vreme s-a vehiculat în presă că dinamovistul ar avea o amantă mult mai tânără decât soţia sa şi că ar intenţiona să o ia pe aceasta de soţie.

"

Hănescu şi Tecău, campionii turneului de dublu la Acapulco.

Hănescu şi Tecău, campionii turneului de dublu la Acapulco.: "

Perechea formată din Victor Hănescu şi Horia Tecău a câştigat meciul cu Argentina la Cupa Davis, astfel devenind campionii turneului de dublu de la Acapulco.


Victor Hănescu (stânga) şi Horia Tecău au câştigat turneul de dublu de la Acapulco (Foto EPA)


Românii i-au învins în finală pe tenismenii brazilieni Marcelo Melo şi Bruno Soares în două seturi, cu scorul: 6-1, 6-3. Pentru că au început meciul în forţă, Hănescu şi Tecău n-au avut nevoie decât de 23 de minute pentru a se impune în primul set, relatează Antena 3, iar în al doilea, brazilienii, deşi au dat senzaţia că ar putea egala scorul, n-au reuşit să echilibreze partida.


Hănescu-Tecău au făcut o echipă bună (Foto EPA)


Echipa Victor Hănescu-Horia Tecău vor primi fiecare câte 500 de puncte ATP în urma acestei victorii, dar şi suma de 78.000 de dolari.

"

The Last Airbender, "marele câştigător" al premiilor Zmeura de Aur 2011.

The Last Airbender, "marele câştigător" al premiilor Zmeura de Aur 2011.: "

Acordate an de an producţiilor celor mai puţin apreciate de către membrii Golden Raspberry Award Foundation, cea de-a 31 ediţie a premiilor Zmeura de Aur şi-a desemnat în această dimineaţă 'câştigătorii', într-o ceremonie specială care a avut loc la Barnsdall Gallery Theatre, Hollywood. Filmul 'Ultimul războinic al aerului/ The Last Airbender'şi-a spulberat pur şi simplu concurenţa, primind cinci trofee printre care cel mai prost film, cel mai prost regizor şi cel mai prost scenariu.

Premiile Zmeura de Aur au fost create în 1980, de John Wilson, un cinefil împătimit. Câştigătorii - decişi în urma voturilor celor 687 de membri ai Fundaţiei Zmeura de Aur - primesc un trofeu, care valorează câţiva dolari, format dintr-o zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită.

Vezi mai jos lista ruşinii, ce cuprinde 'câştigătorii' pentru fiecare din cele zece categorii:


Cel mai prost film:
The Last Airbender

Nominalizări:


  • The Bounty Hunter

  • Sex & The City 2

  • Twilight Saga: Eclipse

  • Vampires Suck


Cel mai prost regizor: M. Night Shyamalan / The Last Airbender
Nominalizări:


  • Jason Friedberg & Aaron Seltzer / Vampires Suck

  • Michael Patrick King / Sex & The City 2

  • David Slade / Twilight Saga: Eclipse

  • Sylvester Stallone / The Expendables


Cel mai prost actor:
Ashton Kutcher / Killers şi Valentine's Day

Nominalizări:


  • Jack Black / Gulliver's Travels

  • Gerard Butler / The Bounty Hunter

  • Taylor Lautner / Twilight Saga: Eclipse şi Valentine's Day

  • Robert Pattinson / Remember Me şi Twilight Saga: Eclipse


Cea mai proasta actriţă: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis & Cynthia Nixon / Sex & The City 2

Nominalizări:


  • Jennifer Aniston / The Bounty Hunter şi The Swtich

  • Mylie Cyrus / The Last Song

  • Megan Fox / Jonah Hex

  • Kristen Stewart / Twilight Saga: Eclipse


Cea mai proasta actriţă în rol secundar: Jessica Alba / The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete şi Valentine's Day


Nominalizări:


  • Cher / Burlesque

  • Liza Minnelli / Sex & The City 2

  • Nicola Peltz / The Last Airbender

  • Barbra Streisand / Little Fockers


Cel mai prost actor în rol secundar: Jackson Rathbone / The Last Airbender şi Twilight Saga: Eclipse

Nominalizaţi:


  • Billy Ray Cyrus / The Spy Next Door

  • George Lopez / Marmaduke, The Spy Next Door şi Valentine's Day

  • Dev Patel / The Last Airbender

  • Rob Schneider / Grown Ups


Cel mai prost cuplu: Toată distribuţia din Sex & The City 2
Nominalizări:


  • Jennifer Aniston şi Gerard Butler / The Bounty Hunter

  • Faţa lui Josh Brolin şi accentul lui Megan Fox / Jonah Hex

  • Toată distribuţia din The Last Airbender

  • Toată distribuţia din Twilight Saga: Eclipse

Cea mai proastă utilizare a tehnologiei 3D:  The Last Airbender
Nominalizări:


  • Cats & Dogs 2: Revenge of Kitty Galore

  • Clash of the Titans

  • Nutcracker 3D

  • Saw 3D (Saw VII)

Cel mai slab scenariu: The Last Airbender, M. Night Shyamalan
Nominalizări:


  • Little Fockers, Michael Hamburg & Larry Stuckey

  • Sex and the City 2, Michael Patrick King

  • Twilight Saga: Eclipse, Melissa Rosenberg

  • Vampires Suck, Jason Friedberg & Aaron Seltzer

Cel mai prost remake: Sex & The City 2
Nominalizări:


  • Clash of the Titans

  • The Last Airbender

  • Twilight Saga: Eclipse

  • Vampires Suck

"

Gică Hagi, bătut de vânt! .

Gică Hagi, bătut de vânt! .: "

Gheorghe Hagi (46 de ani), antrenorul lui Galatasaray, a găsit explicaţia pentru eşecul suferit de echipa sa astăzi, pe terenul lui Istanbul Büyükşehir (1-3), partidă în care Bogdan Stancu (23 de ani) a jucat până în minutul 80.

Gică Hagi / Foto: EPA


“În repriza a doua, vântul nu a fost de partea noastră şi s-au făcut unele greşeli. Aceste greşeli ne-au costat. Unele din aceste greşeli colective nu ar fi trebuit să existe”, a declarat “Regele”.

"

Daiana Anghel: "Nu ştiu dacă sexul este un sport bun. ...

Daiana Anghel: "Nu ştiu dacă sexul este un sport bun. ...: "

Daiana Anghel Daiana Anghel nu priveşte sexul ca un sport, ci ca o activitate relaxantă.

Invitată, duminică, în emisiunea 'D-Paparazzi', de la Kanal D, blondina mărturiseşte că vrea să se menţină în formă cu mult sport şi s-a apucat de alpinist.

'Nu ştiu dacă sexul este sau nu un sport bun. Chiar nu ştiu... Nu cred că sexul m-ar ajuta cu pacheţelele de pe abdomen, însă e bun la alte chestii', a spus Daiana Anghel, conform site-ului agenţiadepresămondenă.ro.

Totodată, în cadrul emisiunii, Daiana mărturiseşte că i-ar plăcea să escaladeze Everestul şi va face prima demonstraţie de alpinism.

'Cred că până a ajunge să escaladez un munte trebuie să mă urc pe toţi pereţii de aici de sute de ori. Alpinismul este un sport solicitant, iar totul ţine de logică. Trebuie să îţi calculezi mişcările dinainte. Partea bună este că dacă oboseşti te poţi odihni în coardă, fără să fie niciun pericol', a adăugat Daiana Anghel.

"

Trei sferturi dintre românce optează pentru naşterea prin cezariană.

Trei sferturi dintre românce optează pentru naşterea prin cezariană.: "

Din ce în ce mai multe românce optează pentru naşterea prin cezariană, ajungându-se astfel ca mai puţin de un sfert din copiii care se nasc în România să vină pe lume pe cale naturală.
Trei sferturi dintre românce optează pentru naşterea prin cezariană
Potrivit Antena3, în maternităţile din Capitală, peste 80% din femeile însărcinate optează pentru operaţiile de cezariană. Acest lucru înseamnă că numărul acestor intervenţii chirurgicale este de cinci ori mai mare decât cel recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit specialiştilor, operaţia de cezariană ar trebui să se facă doar în cazul în care copilul este în pericol, însă cu semnătura medicului se poate face oricând.

"

Laura Andreşan îşi spune ce să-i oferi iubitei de Mărţişor.

Laura Andreşan îşi spune ce să-i oferi iubitei de Mărţişor.: "

Mărţişorul se apropie cu paşi repezi, iar tu habar nu ai ce să-i oferi iubitei? Laura Andreşan îţi sare în ajutor şi-ţi spune care sunt cele trei atenţii preferate ale reprezentantelor sexului frumos.

Iată care sunt acestea:


1. 'Bijuteriile - Nu prea ştiu femei cărora  nu le plac bijuteriile.

2. Flori - Nicio femeie nu va refuza. Niciodată.

3. Prezenţa ta - Şi nu oricum. Organizează din când în când o ieşire surpriză, o cină, o vacanţă, un weekend. Ia-ţi femeia de mână şi fugiţi de restul lumii!', scrie aceasta pe blogul său.

"

Roger Federer, învins de Novak Djokovic în finala de la Dubai.

Roger Federer, învins de Novak Djokovic în finala de la Dubai.: "

Tenismenul sârb Novak Djokovic l-a învins, sâmbătă, pe elveţianul Roger Federer în finala turneului de la Dubai.

Roger Federer, învins de Novak Djokovic în finala de la Dubai / Foto: EPA
Confruntarea dintre cei doi a durat doar o oră şi 12 minute, iar Federer a fost învins în două seturi, 6 -3, 6 - 3.

Cap de serie numărul 2, Djokovic s-a ales în urma acestei victorii cu 386.000 dolari şi cu 500 puncte ATP, în timp învinsul său se va mulţumi cu 181.500 dolari şi cu 300 puncte ATP.

"

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară din cauza zăpezii.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară din cauza zăpezii.: "

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară din cauza zăpezii/ Foto simbolCirculaţia rutieră pe mai multe drumuri din ţară se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează realitatea.net.

Drumul naţional Măicăneşti-Ciorăşti este blocat, iar pe alte drumuri circulaţia se desfăşoară cu dificultate, din cauza existenţei pe partea carosabilă a unui strat subţire de zăpadă.

Este vorba despre drumurile:


· DN 67D, km 39+050 - km 76+830, Baia de Aramă - Valea Cernei/Mehedinţi, zăpadă de 1 centimetru;
· DN 67C, km 27+000 - km 34+200, Novaci - Rânca/Gorj, zapadă între 1 şi 4 centimetri;
· DN 6B, km 33+000 - km 60+260, Cruşet - Hurezani/Gorj, zapadă de 1 centimetru;
· DN 67B, km 0+000 - km 47+000, Scoarţa - Măru/Gorj, zapadă de 1 centimetru;
· DN 7A, km 40+000 - km 81+025, Voineasa - Obarşia Lotrului/Vâlcea, zapadă între 2 şi 3 centimetri;
· DN 7A, km 91+000 - km 103+000, Groapa Seacă - Jiet/Hunedoara, zapadă de 2 centimetri;
· DN 7D, km 4+000 - km 31+360, Grebleşti/Vâlcea - limită cu judeţul Argeş, zapadă între 1 şi 3 centimetri;
· DN 67B, km 47+400 - km 87+000, Obislavu - Fârtăţeşti/Vâlcea, zapadă de 1 centimetru.

Poliţiştii le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se informeze despre situaţia drumurilor, apelând numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.

"

Jennifer Lopez se menţine sexy prin dansuri latino.

Jennifer Lopez se menţine sexy prin dansuri latino.: "

Jennifer Lopez se menţine sexy prin dansuri latino/ Foto NorthfotoConsiderată una dintre cele mai sexy femei de le Hollywood, Jennifer Lopez susţine că nu face sacrificii pentru look-ul său de invidiat.

Menţinerea siluetei este importantă pentru orice femeie, dar pentru vedete este o necesitate. Dacă multe dintre starurile internaţionale recurg la diete drastice, Jennifer Lopez susţine că nu depune eforturi, îşi tonifiază trupul prin dans.

”Jennifer nu s-a dat niciodată în lături de la exerciţiile fizice. Aleargă şi câte cinci kilometri zilnic dacă e nevoie. Totuşi dansul rămâne modalitatea ei preferată de a se menţine în formă. Are un amic care este coregraf şi dansează pe muzică latino ore întregi. Se distrează şi transpiră în acelaşi timp”, a declarat o prietenă a vedetei.


Citeşte şi: Foto | Jennifer Lopez îşi arată picioarele sexy într-o nouă reclamă

"

Ioana Ginghină luptă împotriva ridurilor cu ajutorul uleiului de argan .

Ioana Ginghină luptă împotriva ridurilor cu ajutorul uleiului de argan .: "

Ioana Ginghină luptă împotriva ridurilor cu ajutorul uleiului de argan Actriţa Ioana Ginghină se bazează pe produse şi tratamente naturiste atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, corpului şi părului. Vedeta Tv mărturiseşte că îşi menţine tenul strălucitor şi luptă împotriva ridurilor cu ajutorul uleiului de aragan.

'În tratamente cosmetice uleiul de argan este bun pentru regenerarea tenului şi un tratament antirid puternic şi natural. Eu îl folosesc ca şi crema de zi, atunci când tenul îmi arată obosit, iritat şi orice pun pe faţă, mă ustură. Îl mai recomand pentru pielea delicată din jurul ochilor, iar dacă nu ai găsit demachiantul perfect pentru mascara rezistentă la apă, uleiul de argan este extraordinar. Dacă îl daţi în jurul ochilor, masaţi uşor, cu mişcări circulare, în jur de 50 de secunde, delicat, cu degetul inelar. Aşa activaţi şi circulaţia în zona respectivă şi uleiul va intra foarte bine în piele.


 Îl puteţi folosi şi ca un fel de ser, sub cremă de zi sau de seară. Câteva picături întinse foarte bine pe faţă şi masat până întra bine în piele, apoi daţi cu crema dumneavoastră peste. Veţi vedea rezultate în câteva zile', scrie Ioana pe blogul personal.

"

OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor

OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor: "

Filmul 'Discursul regelui/ The King's Speech' a fost marele câştigător la la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, echipa acestei producţii adjudecându-şi, printre altele, premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie.




OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




După ce a împărţit cu 'Reţeaua de socializare/ The Social
Network' trofeele acordate de-a lungul acestui sezon,
'Discursul regelui', de Tom Hooper, a obţinut Oscarul pentru cel
mai bun film
.


Lungmetrajul 'Discursul regelui/ The King's Speech', în
care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al
VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări la
Oscar - 12 - dintre care a câştigat trofeele pentru cel mai bun
film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi
cel mai bun scenariu original.


Filmul 'Reţeaua de socializare' a primit trei premii Oscar -
pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj şi cea mai
bună coloană sonoră.


Alţi favoriţi care au şi obţinut râvnitele statuete au fost

Natalie Portman, care şi-a adjudecat Oscarul pentru cea mai bună
actriţă
, pentru rolul din 'Lebăda neagră/ Black Swan', şi
Christian Bale, premiat pentru cea mai bună interpretare în rol
secundar, pentru prestaţia din 'The Fighter'.


Gala de premiere, care a avut cei mai tineri prezentatori de
până acum, Anne Hathaway şi James Franco, a avut loc duminică la
Kodak Theatre din Los Angeles.


LISTA
COMPLETĂ
A
CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR PE 2011:


► Cel mai bun film: 'Discursul regelui/ The
King's Speech'


Cel mai bun regizor: Tom
Hooper - ' Discursul regelui/ The King's Speech'


Cea mai bună actriţă în rol
principal:
Natalie Portman - 'Lebăda neagră/ Black
Swan'


Cel mai bun actor în rol
principal:
Colin Firth - 'Discursul regelui/ The King's
Speech'


Cel mai bun actor în rol
secundar:
Christian Bale - 'The Fighter'


Cea mai bună actriţă în rol
secundar:
Melissa Leo - 'The Fighter'


Cel mai bun scenariu
adaptat:
'Reţeaua de Socializare/ The Social Network'


Cel mai bun scenariu
original:
'Discursul regelui/ The King's Speech'


Cel mai bun film de
animaţie:
'Toy Story 3'


Cea mai bună regie
artistică:
'Alice în Ţara Minunilor' de Tim Burton


Cea mai bună imagine:
'Începutul/ Inception' de Christopher Nolan


Cele mai bune costume:
'Alice în Ţara Minunilor'


Cel mai bun machiaj: 'The
Wolfman'


Cel mai bun lungmetraj
documentar:
'Inside Job'


Cel mai bun scurtmetraj
documentar:
'Strangers No More'


Cel mai bun mixaj de sunet:
'Începutul/ Inception'


Cel mai bun montaj de sunet:
'Începutul/ Inception'


Cel mai bun montaj: 'Reţeaua
de socializare/ The Social Network'


Cel mai bun film într-o limbă
străină:
'In A Better World' de Susanne Bier


Cel mai bun scurtmetraj:
'God of Love'


Cel mai bun scurtmetraj
animat:
'The Lost Thing'


Cele mai bune efecte
vizuale:
'Începutul/ Inception'


Cea mai bună coloană sonoră:
'Reţeaua de socializare/ The Social Network'


Cel mai bun cântec: 'Toy
Story 3' - 'We Belong Together'



"

OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor

OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor: "

Filmul 'Discursul regelui/ The King's Speech' a fost marele câştigător la la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, echipa acestei producţii adjudecându-şi, printre altele, premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie.




OSCAR 2011: Lista completă a câştigătorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




După ce a împărţit cu 'Reţeaua de socializare/ The Social
Network' trofeele acordate de-a lungul acestui sezon,
'Discursul regelui', de Tom Hooper, a obţinut Oscarul pentru cel
mai bun film
.


Lungmetrajul 'Discursul regelui/ The King's Speech', în
care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al
VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări la
Oscar - 12 - dintre care a câştigat trofeele pentru cel mai bun
film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi
cel mai bun scenariu original.


Filmul 'Reţeaua de socializare' a primit trei premii Oscar -
pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj şi cea mai
bună coloană sonoră.


Alţi favoriţi care au şi obţinut râvnitele statuete au fost

Natalie Portman, care şi-a adjudecat Oscarul pentru cea mai bună
actriţă
, pentru rolul din 'Lebăda neagră/ Black Swan', şi
Christian Bale, premiat pentru cea mai bună interpretare în rol
secundar, pentru prestaţia din 'The Fighter'.


Gala de premiere, care a avut cei mai tineri prezentatori de
până acum, Anne Hathaway şi James Franco, a avut loc duminică la
Kodak Theatre din Los Angeles.


LISTA
COMPLETĂ
A
CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR PE 2011:


► Cel mai bun film: 'Discursul regelui/ The
King's Speech'


Cel mai bun regizor: Tom
Hooper - ' Discursul regelui/ The King's Speech'


Cea mai bună actriţă în rol
principal:
Natalie Portman - 'Lebăda neagră/ Black
Swan'


Cel mai bun actor în rol
principal:
Colin Firth - 'Discursul regelui/ The King's
Speech'


Cel mai bun actor în rol
secundar:
Christian Bale - 'The Fighter'


Cea mai bună actriţă în rol
secundar:
Melissa Leo - 'The Fighter'


Cel mai bun scenariu
adaptat:
'Reţeaua de Socializare/ The Social Network'


Cel mai bun scenariu
original:
'Discursul regelui/ The King's Speech'


Cel mai bun film de
animaţie:
'Toy Story 3'


Cea mai bună regie
artistică:
'Alice în Ţara Minunilor' de Tim Burton


Cea mai bună imagine:
'Începutul/ Inception' de Christopher Nolan


Cele mai bune costume:
'Alice în Ţara Minunilor'


Cel mai bun machiaj: 'The
Wolfman'


Cel mai bun lungmetraj
documentar:
'Inside Job'


Cel mai bun scurtmetraj
documentar:
'Strangers No More'


Cel mai bun mixaj de sunet:
'Începutul/ Inception'


Cel mai bun montaj de sunet:
'Începutul/ Inception'


Cel mai bun montaj: 'Reţeaua
de socializare/ The Social Network'


Cel mai bun film într-o limbă
străină:
'In A Better World' de Susanne Bier


Cel mai bun scurtmetraj:
'God of Love'


Cel mai bun scurtmetraj
animat:
'The Lost Thing'


Cele mai bune efecte
vizuale:
'Începutul/ Inception'


Cea mai bună coloană sonoră:
'Reţeaua de socializare/ The Social Network'


Cel mai bun cântec: 'Toy
Story 3' - 'We Belong Together'



"

Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal

Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal: "

Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din 'Discursul regelui/ The King's Speech', la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.




Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




'Tocmai am atins vârful carierei mele', a declarat Colin Firth
la primirea trofeului. Actorul britanic a glumit pe seama emoţiilor
sale, spunând că este în pericol ca fluturii din stomac să se
transforme în mişcări de dans.


Firth interpretează în pelicula regizată de de Tom Hooper rolul
regelui George al VI-lea, care este bâlbâit şi apelează la
serviciile unui logoped înainte de a susţine discursul în care
anunţă intrarea Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial
în direct la BBC.


Colin Firth şi-a disputat trofeul cu Javier Bardem ('Biutiful'),
Jeff Bridges ('Adevăratul curaj/ True Grit'), Jesse Eisenberg
('Reţeaua de socializare/ Social Network') şi James Franco ('127
Hours').


Rolul din 'Discursul regelui' i-a adus lui Firth toate premiile
importante din acest sezon, atât în Marea Britanie cât şi peste
ocean, printre distincţii numărându-se Globul de Aur, BAFTA,
British Independent Film Awards, Critics' Choice, Independent
Spirit şi trofeul Sindicatului actorilor americani.


Actorul britanic, în vârstă de 50 de ani, a mai fost nominalizat
la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, anul trecut,
pentru prestaţia din 'Un om singur/ A Single Man'.


Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi
televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea
pentru televiziune a romanului 'Mândrie şi prejudecată'. Colin
Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a
jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de
casă, precum seria 'Jurnalul lui Bridget Jones' - în care a jucat
alături de Renee Zellweger şi Hugh Grant -, musicalul 'Mamma Mia!',
'Fata cu cercel de perlă' şi 'Pur şi simplu dragoste'.


Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal a
fost câştigat de Jeff Bridges pentru partitura din 'Crazy
Heart'.



"

Oscar 2011: Natalie Portman, cea mai bună actriţă în rol principal

Oscar 2011: Natalie Portman, cea mai bună actriţă în rol principal: "

Natalie Portman a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia ei din pelicula 'Lebăda neagră/ Black Swan', duminică, la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, duminică seară, la Los Angeles, potrivit postului de televiziune HBO.




Oscar 2011: Natalie Portman, cea mai bună actriţă în rol principal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




Portman interpretează în filmul regizat de Darren Aronofsky
rolul Ninei, o balerină în încercarea de a avea prestaţia perfectă
în rolul principal din 'Lacul lebedelor'.


Ea a concurat pentru trofeu cu Anette Benning ('The Kids are
Allright'), Nicole Kidman ('Rabbit Hole'), Michelle Williams ('Blue
Valentine') şi Jennifer Lawrence ('Winter's Bone').


Pentru acelaşi rol, Natalie Portman a câştigat, în
ianuarie, un premiu Globul de Aur. Actriţa a mai obţinut, printre
altele, pentru prestaţia din 'Lebăda neagră' trofeele BAFTA,
Critics' Choice, Independent Spirit, şi premiul Sindicatului
actorilor americani.


Portman a mai fost nominalizată la Oscar în 2005, la categoria
'cea mai bună actriţă în rol secundar', pentru prestaţia din filmul
'Ispita/ Closer'.


Actriţa în vârstă de 29 de ani a anunţat la sfârşitul
lunii decembrie că este însărcinată şi că s-a logodit cu tatăl
viitorului bebeluş, coregraful şi dansatorul francez Benjamin
Millepied. Cei doi s-au cunoscut în timpul filmărilor pentru
producţia 'Black Swan'.


Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a
debutat în rolul adolescentei rebele din pelicula 'Léon', a lui Luc
Besson, şi a continuat cu filme precum 'Visând la Beverly Hills',
'Ispita/ Closer', 'Fantomele lui Goya' şi 'V de la Vendetta'.
Filmul 'Black Swan', un thriller psihologic american în regia lui
Darren Aronofsky, în care Natalie Portman joacă alături de Vincent
Cassel, a deschis Festivalul de la Veneţia din 2010.


Anul trecut, Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină
în rol principal i-a revenit actriţei Sandra Bullock pentru
'Povestea unui campion/ The Blind Side'.



"

Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru "Discursul regelui"

Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru "Discursul regelui": "

Tom Hooper a primit Oscarul pentru cea mai bună regie pentru 'Discursul regelui', la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, decernate duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.




Tom Hooper a primit Oscarul pentru regie pentru 'Discursul regelui' (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




Regizorul britanic a mulţumit 'triunghiului iubirii' alcătuit
din Colin Firth, Helena Bonham Carter şi Geofrey Rush, din
distribuţia filmului 'Discursul regelui', la primirea
trofeului.


Tom Hooper a concurat cu David Fincher ('Reţeaua de
socializare/ The Social Network'), Darren Aronofsky ('Black Swan'),
David O. Russell ('The Fighter') şi Ethan şi Joel Coen (Adevăratul
curaj/ True Grit) la premiul Oscar pentru cel mai bun
regizor.


Tom Hooper a mai fost recompensat de Sindicatul regizorilor
americani pentru 'Discursul regelui'.


Născut în 1972, Hooper a mai regizat miniseriile 'Elizabeth I'
(2005), pentru care a primit un Emmy, şi 'John Adams' (2008).


Anul trecut, Kathryn Bigelow a fost desemnată cel mai bun
regizor, pentru filmul 'The Hurt Locker'.



"

Oscar 2011: Christian Bale, cel mai bun actor în rol secundar

Oscar 2011: Christian Bale, cel mai bun actor în rol secundar: "

Christian Bale a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru prestaţia din filmul 'The Fighter', la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film americane, duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.




Oscar 2011: Christian Bale, cel mai bun actor în rol secundar




Bale interpretează în 'The Fighter', în regia lui David O.
Russell, rolul unui boxer dependent de cocaină, pentru care a fost
recompensat şi cu Globul de Aur, în ianuarie.


Bale a concurat la Oscarul pentru cel mai bun actor în
rol secundar cu John Hawkes ('Winter's Bone'), Jeremy Renner
('Oraşul/ The Town'), Mark Ruffalo ('The Kids Are All Right') şi
Geoffrey Rush ('The King's Speech').


Galezul Christian Bale, în vârstă de 37 de ani, a fost
distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca
în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel,
Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când
a jucat în filmul 'Imperiul soarelui' (1987). Au urmat rolurile din
'American Psycho' (2000), 'Equilibrum' (2002), 'Batman -
Începuturi' (2005), 'Prestigiul' (2006), 'I'm Not There' (2007),
'Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma' (2007), 'Cavalerul negru' - filmul
cu cele mai mari încasări din 2008 - şi 'Terminator - Salvarea'
(2009).


Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar
i-a revenit actorului austriac Christoph Waltz pentru interpretarea
din 'Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds'.



"

Melissa Leo, recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Melissa Leo, recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin: "

Melissa Leo a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru prestaţia din filmul 'The Fighter', la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.



La aceeaşi categorie, au mai fost nominalizate actriţele Amy
Adams ('The Fighter'), Helena Bonham Carter ('The King's Speech'),
Hailee Steinfeld ('True Grit / Adevăratul curaj)' şi Jacki Weaver
('Animal Kingdom').


Actriţa a câştigat şi Globul de Aur în luna ianuarie pentru
rolul din 'The Fighter'.


Melissa Leo a mai fost nominalizată la Oscar în 2009 pentru
rolul principal pe care îl interpretează în pelicula 'Frozen
River'.


Actriţa, în vârstă de 50 de ani, a mai jucat în filme precum '21
Grame', 'Legături de familie/ Black Irish' şi 'Dragă Lemon
Lima'.


Anul trecut Mo'Nique a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun
rol secundar feminin, pentru partitura din 'Precious: Based on the
Novel Push by Sapphire'.



"

Semnificaţii istorice pentru 28 februarie

Semnificaţii istorice pentru 28 februarie: "

1754 - S-a născut Gheorghe Şincai, istoric, filolog, figură de primă mărime a şcolii ardelene. (m. 2 noiembrie 1816)




Gheorghe Şincai (Imagine: Wikipedia)





1785 - Horea şi Cloşca, conducătorii răscoalei ţărăneşti de la
1784, au fost executaţi prin tragere pe roată



1863 - S-a născut medicul Gheorghe Marinescu, fondatorul şcolii
româneşti de neurologie.(m. 15 mai 1938)



1869 - A încetat din viaţă Alphonse de Lamartine, scriitor
romantic francez ('Meditatii poetice') (n. 21 octombrie 1790)



1901 - S-a născut Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel
pentru Chimie pe anul 1954, unul dintre fondatorii biologiei
moleculare moderne (m. 19 august 1994)



1903 - S-a născut regizorul american Vincente Minnelli (m. 25
iulie 1986)



1913 - S-a născut Vida Gheza, sculptor maghiar din România;
membru corespondent al Academiei Române (d. 1980)



1916 - A încetat din viaţă scriitorul Henry James ('O coardă
prea întinsa', 'Portretul unei doamne') (n. 15 aprilie 1873)



1919 - Proclamarea independentei Regatului Afganistan



1922 - Proclamarea independentei Egiptului (ca monarhie
constituţională)



1931 - La propunerea regelui Carol al II-lea, s-a instituit
ordinul 'Virtutea aeronautică', primul ordin din lume destinat
aviatorilor



1936 - A încetat din viaţă Charles Nicolle, medic şi bacteriolog
francez. Premiul Nobel pentru medicină pe anul 1928 (n. 21
septembrie 1866)



1996 - Prinţesa Diana a acceptat cererea de divorţ a soţului ei,
prinţul Charles al Marii Britanii



1997 - Regele Mihai a revenit din exil, fiind pentru prima dată
după 1989 când sosirea suveranului este acceptată de toate
formaţiunile politice; a reprimit paşaport românesc



2002 - Euro devine efectiv moneda unică a 304 de milioane de
europeni din 12 ţări, după dispariţia celorlalte monede
naţionale



"

OSCAR 2011: Decernarea premiilor Academiei Americane de Film - LIVE

OSCAR 2011: Decernarea premiilor Academiei Americane de Film - LIVE: "

Cea de-a 83-a ediţie a premiilor Oscar a început la Kodak Theatre din Hollywood. Filmul cu cele mai multe nominalizări este lungmetrajul britanic 'The King's Speech', urmat de 'Adevăratul curaj/ True Grit', 'Reţeaua de socializare/ The Social Network' şi 'Începutul/ Inception'.




OSCAR 2011: Decernarea premiilor Academiei Americane de Film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)




Cel mai bun film
străin:


- 'In a Better World' (Danemarca)


Cel mai bun
scenariu original
:


- David Seidler ('The King's Speech')


Cel mai bun
scenariu adaptat:


- Aaron Sorkin ('The Social Network')


Cel mai bun film de
animaţie:


- Toy Story 3 (Lee Unkrich)


Cel mai bun
scurtmetraj animat:


- 'The Lost Thing'


Cea mai bună
actriţă în rol secundar:


- Melissa Leo ('The Fighter')


Cea mai buna
imagine:


- Inception (Wally Pfister)


Cea mai bună regie
asrtistică


- Alice in Wonderland (Robert Stromberg şi Karen O'Hara)



VEZI AICI LISTA NOMINALIZĂRILOR LA
PREMIILE OSCAR
2011



"

Clasamentul Ligii I

Clasamentul Ligii I: "

Clasamentul Ligii I după rezultatele înregistrate în meciurile disputate vineri şi sâmbătă şi duminică, în etapa a XIX-a a Ligii I, prima din acest an:




Clasamentul Ligii I (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)




*Oţelul Galaţi ar fi trebuit să joace, vineri, de la ora 14.30,
cu echipa Pandurii Târgu Jiu, în etapa a XIX-a a Ligii I, dar Liga
Profesionistă de Fotbal nu a programat gruparea gorjeană pentru
această partidă, care a fost adjudecată, la masa verde, cu scorul
de 3-0, de formaţia gălăţeană.


Clasamentul Ligii I:


1. Oţelul Galaţi 19 13 3 3 26-14 42 *


2. FC Timişoara 19 9 10 0 33-22 37


3. Rapid Bucureşti 19 9 6 4 29-12 33


4. Dinamo Bucureşti 19 9 5 5 41-31 32


5. Steaua Bucureşti 19 9 5 5 26-16 32


6. FC Vaslui 18 9 5 4 25-18 32


7. Gaz Metan Mediaş 19 8 6 5 24-19 30


8. CFR Cluj 19 7 7 5 31-25 28


9. Astra Ploieşti 18 4 9 5 19-20 21


10. FC Braşov 19 4 9 6 17-23 21


11. Universitatea Cluj 19 5 6 8 22-34 21


12. Universitatea Craiova 19 5 5 9 23-22 20


13. Gloria Bistriţa 18 5 5 8 21-26 20


14. FCM Târgu Mureş 18 5 5 8 19-28 20


15. Victoria Brăneşti 19 4 7 8 25-33 19


16. Pandurii Târgu Jiu 19 4 6 9 17-28 18


17. Unirea Urziceni 19 4 6 9 12-23 18


18. Sportul Studenţesc 19 3 1 15 19-35 10.



"

Rezultate din etapa a XIX-a a Ligii I

Rezultate din etapa a XIX-a a Ligii I: "

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, sâmbătă şi duminică, în etapa a XIX-a a Ligii I, prima din acest an:




Rezultate din etapa a XIX-a a Ligii I (Imagine: Mediafax Foto)




Vineri


Rapid - Unirea Urziceni 1-0


A marcat: Sburlea '44


Sâmbătă


Sportul Studenţesc - Dinamo 0-1


A marcat: C. Munteanu '36


FC Timişoara - Gaz Metan Mediaş 3-1


Au marcat: Goga '55, Zicu '62, '76 / Dudiţă '49


Duminică


Universitatea Cluj - FC Braşov 1-1


Au marcat: Delgado '56 (penalti) / Ilyeş '63 (penalti)


Victoria Brăneşti - CFR Cluj 1-1


Au marcat: C. Coman '21 / G. Mureşan '70


Universitatea Craiova - Steaua 0-1


A marcat: Bilaşco '31


Luni


FCM Târgu Mureş - FC Vaslui, ora 14.30


Astra Ploieşti - Gloria Bistriţa, ora 18.00.




"

Vezi aici programul teatrelor bucureştene în perioada 28 februarie - 6 martie

Vezi aici programul teatrelor bucureştene în perioada 28 februarie - 6 martie: "

Programul principalelor instituţii de teatru din Capitală în perioada 28 februarie - 6 martie:



Teatrul Naţional
Bucureşti


Sala Amfiteatru:


marţi, ora 19:00 'Încă-i bine!', de Rodica Popescu Bitănescu


miercuri, ora 19:00 'Sâmbătă, duminică, luni', de Eduardo De
Filippo


joi, ora 19:00 'Egoistul', de Jean Anouilh


vineri, ora 19:00 'Cinci femei de tranziţie', de Rodica Popescu
Bitănescu


sâmbătă, ora 19:00 'Regina Mamă', de Manlio Santanelli


duminică, ora 19:00 'Egoistul', de Jean Anouilh.


Sala Atelier:


miercuri, ora 19:00 'Tectonica sentimentelor', de Eric-Emmanuel
Schmitt


joi, ora 19:00 'Avalanşa', de Tuncer Cucenoglu


vineri, ora 19:00 'Un duel', de A. P. Cehov


sâmbătă, de la ora 19:00 'Camerista', după Hermann Broch


duminică, ora 19:00 'Legenda Marelui Inchizitor', după Feodor
Dostoievski.


Sala Mare:


sâmbătă, ora 19:00 'Toţi fiii mei', de Arthur Miller


duminică, ora 20:00 'S-a sfârşit cum a-nceput', de Sean
O'Casey.


Sala 99:


sâmbătă, ora 19:00 'Scara pisicii', de Katalin Thuroczy


duminică ora 11:00 - Teatrul Naţional pentru Copii; ora 19:00
'Cu uşile închise', de Paul Sartre.


Teatrul
Bulandra


Sala 'Toma Caragiu':


marţi, ora 19:00 'Oscar şi tanti Roz', regia Chris Simion;


miercuri, ora 19:00 'Măscăriciul', regia Horaţiu Mălăele;


sâmbătă, ora 18:30 'O scrisoare pierdută', regia Doru Ana;


duminică, ora 18:30 'O scrisoare pierdută', regia Doru Ana.


Sala Izvor:


luni, ora 19:00 'Căsătoria', regia Yuri Kordonscky;


joi, ora 19:00 'Moartea unui comis voiajor', regia Felix
Alexa;


vineri, ora 19:00 'Moartea unui comis voiajor', regia Felix
Alexa;


duminică, ora 18:30 'Sorry' regia Yuri Kordonscky.


Teatrul
Nottara


Sala 'Horia Lovinescu':


marţi, ora 19:00 'Avarul', de Moliere, regia Daniel Niţoi;


vineri, ora 19:00 'Scandal la operă', de Ken Ludwig, regia Petre
Bokor;


sâmbătă, ora 19:00 'Ritmuri', regia Diana Lupescu;


duminică, ora 11:00 'Titanic vals', de Tudor Muşatescu, regia
Dinu Cernescu; ora 19:00 'Titanic vals', de Tudor Muşatescu, regia
Dinu Cernescu.


Sala 'George Constantin':


marţi, ora 19:30 'O zi de vară' de Slawomir Mrozek, regia Marcel
Top;


miercuri, ora 19:30 'Hangiţa', de Carlo Goldoni, regia Tino
Geirun;


joi, ora 19:30 'Aniversarea', de Thomas Vinterberg, regia Vlad
Massaci;


vineri, ora 19:30 'Ai toată viaţa înainte', de Roman Gary, regia
Alina Rece; s


âmbătă, ora 19:00 'Metoda' de Jordi Galceran, regia
Theodor-Cristian Popescu;


duminică, ora 19:30 'Uzina de plăceri S.A.', de Valentin
Nicolae, regia Alexandru Berceanu.


Teatrul
Metropolis


luni, ora 18:30 'Nevestele vesele din Windsor' de W.
Shakespeare;


marţi, ora 19:00 'Floarea de cactus', de Barillet şi Gredy;


joi, ora 19:00 'Sfârşit de partidă' de Samuel Beckett;


sâmbătă, ora 19:00 'Funcţionarul' de A.P. Cehov;


duminică, ora 19:00 'Nebuna din Chailott' de Jean Giradoux.


Teatrul
Odeon


miercuri, ora 19:00 'Gaiţele', de Alexandru Kiriţescu, regia
Alexandru Dabija;


vineri, ora 19:00 'Viaţa e vis', după Calderon de la Barca,
regia Dragoş Galgoţiu;


sâmbătă, ora 19:00 'Joi.megaJoy', de Katalin Thuroczy, regia
Radu Afrim;


duminică, ora 19:00 'Joi.megaJoy', de Katalin Thuroczy, regia
Radu Afrim.


Sala
Studio


joi, ora 20:30 'Micul prinţ', de Antoine de Saint Exupery, regia
Carmen Lidia Vidu;


duminică, ora 11:00 'Micul prinţ', de Antoine de Saint Exupery,
regia Carmen Lidia Vidu.


Teatrul
Mic


miercuri, ora 19:00 'Interpretul';


joi, ora 19:00 'Portretul Doamnei T';


vineri, ora 19:00 'Sex on the bici';


duminică, ora 19:00 'Colonia îngerilor'.



"

Ce soluţii ai dacă îţi sunt divulgate date personale pe internet

Ce soluţii ai dacă îţi sunt divulgate date personale pe internet: "















  • Home


  • Cultură-Media





    (astăzi, 09:36)




    Aţi avut vreodată curiozitatea să daţi o căutare pe internet cu propriul nume? Şi, mai ales, ce vă faceţi dacă nu vă place ce găsiţi? Dacă vă vorbeşte cineva de rău pe vreun forum sau blog, nu trebuie să staţi cu mâinile în sân, relatează stirileprotv.ro.






    Ce soluţii ai dacă îţi sunt divulgate date personale pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)







    De când a apărut internetul, oricine are o opinie şi-o poate
    face cunoscută unui număr foarte mare de oameni. E de ajuns să
    intre pe un forum sau să comenteze blogul propriu sau al altcuiva.
    Problema e că unele opinii nu pică bine tuturor. O simplă căutare
    şi puteţi găsi pe internet fotografii compromiţătoare, comentarii
    sau informaţii pe care aţi prefera să nu le mai ştie şi alţii.


    După ce vă calmaţi, puteţi lua măsuri. Mai întâi aflaţi cui
    aparţine site-ul cu pricina căutându-l pe www.whois.com. Apoi îi
    contactaţi. Un tânăr a facut asta pentru un consultant financiar
    din New York, despre care s-a scris pe internet căe vinovat de
    fraudă - lucru care l-a costat milioane de dolari şi a pierdut
    clienţi.













    Momentan sunt 0 comentarii


    Taguri:


    internet
    ,


    date personale



















    ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMǍ








    ŞTIRILE ZILEI












    Versiunea: mobil  |  completa










    "

    GPS-ul rusesc - Detaliile proiectului gândit la Moscova pentru a concura sistemul american

    GPS-ul rusesc - Detaliile proiectului gândit la Moscova pentru a concura sistemul american: "















  • Home


  • Economic





    (astăzi, 09:04)




    Potrivit BBC Rusia a lansat astăzi un satelit care odată instalat pe orbită ar permite Moscovei să-şi creeze propriul sistem de navigaţie prin satelit, devenind şi un potenţial concurent al binecunoscutului GPS, America's Global Positioning System.






    GPS-ul rusesc - Detaliile proiectului gândit la Moscova pentru a concura sistemul american (Imagine: www.gandul.info)







    Premierul rus Vladimir Putin declara că sistemul numit Glonass
    va oferi ţării suveranitate în navigaţia prin satelit. BBC, citând
    experţi în domeniu, susţine că din motive comerciale şi militare,
    Rusia nu vrea să fie dependentă de GPS-ul american.


    Citeşe mai multe despre
    GPS-ul rusesc
    pe www.gandul.info











    Momentan sunt 0 comentarii


    Taguri:


    GPS
    ,


    satelit
    ,


    rusia



















    ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMǍ








    ŞTIRILE ZILEI












    Versiunea: mobil  |  completa










    "
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...