The King's Speech, marele învingător la Oscar.

The King's Speech, marele învingător la Oscar.: "

Colin Firth / Foto HeptaFilmul 'Discursul regelui/ The King's Speech' a fost încoronat regele Oscarurilor în cadrul unei ceremonii ce s-a derulat cu precizia unei veritabile încoronări, marele favorit dinaintea galei, cu 12 nominalizări, obţinând patru statuete pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu original.

Colin Firth a obţinut Oscarul la categoria rezervată celui mai bun actor, Tom Hooper l-a câştigat pe cel oferit celui mai bun regizor, iar scenaristul David Seidler a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Filmul prezintă povestea regelui George al VI-lea al Marii Britanii, tatăl reginei Elisabeth a II-a, interpretat de Colin Firth, care, fiind bâlbâit, apelează la serviciile unui logoped (Geoffrey Rush), înainte de a susţine un discurs istoric, în direct la BBC, prin care anunţă intrarea ţării în cel de-Al Doilea Război Mondial.

The King's Speech a avut un buget infim după standardele Hollywoodului, doar 9,5 milioane de euro, a obţinut până în prezent 177, 99 milioane de euro din vânzarea de bilete.

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de 'The Hurt Locker', regizat de Kathryn Bigelow.

Vezi lista completă a laureaţilor celei de-a 83-a ediţii a premiilor Oscar


"

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...