APOCALYPSE NOW. Bine aţi venit în 2012: Voi unde vă petreceţi sfârşitul lumii?

Postat la: 31.12.2011 19:00 Ultima actualizare: 31.12.2011 19:15 Voi unde va petreceti sfârsitul lumii?

Dispare sau nu lumea în 2012? De-a lungul timpului au aparut multe teorii privind sfârsitul lumii "exact în acest an", printre care se numara si cele referitoare la calendarul mayas, la inversarea polilor sau la coliziunea pamântului cu o alta planeta. În timp ce unii sunt speriati de posibilitatea aparitiei în realitate a unui scenariu asemanator celui din filmul "2012", altii profita de pe urma sfârsitului lumii cât pot de mult.

Americanii petrec Revelionul 2012 ca si cum ar fi ultimul. "Sfârsitul lumii" costa 5.000 de dolari

Americanii sunt cei mai dornici sa petreaca Revelionul din aceasta seara ca si cum ar fi ultimul, având în vedere faptul ca mai multe baruri, restaurante si cluburi din Statele Unite ale Americii au ales ca tema pentru petrecerea de Anul Nou "Sfârsitul lumii" sau "Apocalipsa".

În orasul Fitchburg aflat în statul american Massachusetts, de exemplu, se organizeaza în noaptea dintre ani o petrecere cu tema mayasa. Participantii trebuie sa poarte haine în culorile rosu si "auriu mayas" si "sa se dezlantuiasca pentru 2012".

"Noi, la Destare am decis sa acceptam cu inima deschisa aceasta notiune (n.r. Apocalipsa) si planuim sa petrecem pâna când cerul va cadea si va fi finalul absolut al lumii asa cum o stim acum", acesta este mesajul prin care îsi promoveaza barul festivitatea de Revelion din acest an.

Un club, din Washington de aceasta data, pune la dispozitia participantilor la petrecerea de Anul Nou pe care o organizeaza trei pachete VIP cu denumiri neobisnuite: "Ziua Pierzaniei", "Apocalipsa" si "Sfârsitul lumii".

Primul costa 750 de dolari si le permite celor opt oaspeti acces VIP, în pret fiind incluse trei sticle de bauturi alcoolice la alegere, plus o sticla de sampanie.

Pachetul "Apocalipsa" costa 1.000 de dolari, permite acces VIP pentru 10 persoane si include patru sticle de bauturi alcoolice la alegere si doua sticle de sampanie, în timp ce ultimul pachet, "Sfârsitul lumii", îi costa pe petrecareti 5.000 de dolari, ei primind în schimbul acestei sume 24 de sticle de sampanie si 10 alte sticle de bauturi alcoolice la alegere.

Nici americanii din Pennsylvania nu se lasa mai prejos. Astfel, în orasul Harrisburg are loc, de asemenea, o petrecere de Revelion cu tema morbida, "Anul Nou, ajunul sfârsitului lumii cu The Greatest Funeral Ever (n.r. trupa - Cea mai tare înmormântare din toate timpurile)".

La petrecere se va asculta jazz funerar, traditional din New Orleans, care este interpretat în semn de respect fata de cei morti. Îmbracamintea participantilor la aceasta petrecere va fi, la rândul ei, una cu motive funebre.

Un cinematograf din Dallas va organiza în seara de Anul Nou o petrecere cu tema "Hollywood Babilon 2012: Începutul sfârsitului lumii". Aici se vor proiecta filme, se va petrece la bar, iar participantii se vor îmbraca în stilul caracteristic vedetelor lor preferate, fie ele vii sau moarte.

În orasul San Jose din California, localnicii vor petrece si ei un Revelion pe tema "Apocalipsa mayasa 2012 ajunul Anului Nou", daca vor alege sa faca o rezervare la barul - restaurant El Jardin Tequila.

Americanii vor bea aici "bauturi speciale de Apocalipsa", vor participa la trageri la sorti si se vor bucura de muzica salsa live.

Cum transforma mexicanii sfârsitul lumii într-o campanie de promovare a brandului de tara

Nu doar noaptea în care se trece în 2012 este o afacere, mexicanii, de exemplu, asteptându-se ca anul "sfârsitului lumii" sa le aduca bani frumosi din turism. Reprezentantii agentiei de turism mexicane ABTA se asteapta ca în 2012 sa atraga circa 52 de milioane de vizitatori prin cele cinci regiuni care cuprind cea mai mare parte a mosterinii mayase, conform Daily Mail.

În ciuda faptului ca nu au fost gasite dovezi concrete care sa ateste faptul ca prezicerile mayasilor ar fi corecte, multi turisti sunt înca interesati sa afle mai multe despre aceasta cultura antica.

Autoritatile mexicane vor sa profite de acest lucru si astfel acest stat va celebra stilul de viata mayas prin campania numita "Mundo Maya", într-un efort multinational, alaturi de Belize, El Salvador, Guatemala si Honduras.

Campania vor avea ca tinta principala sudul Mexicului, regiunea unde se afla cele mai multe ruine ale vechii civilizatii, iar reprezentantii guvernului se asteapta sa primeasca în 2012 un numar record de turisti, informeaza Latin American Herald Tribune.

Programul va începe pe data de 21 iulie, în saptamâna care marcheaza începutul anului în cultura mayasa, si va continua pâna pe data de 21 decembrie 2012, ziua în care, conform profetiilor acestui popor, va veni sfârsitul lumii.

"Ce au vrut de fapt mayasii sa ne transmita prin intermediul calendarului lor este ca acea zi va marca sfârsitul unei noi ere si, pentru ca este ciclic, si începutul unei noi ere în care oamenii se vor împaca cu ei însisi si cu natura", a declarat guvernatorul Ivonne Ortega, într-un interviu acordat Efe, referindu-se la controversele care înconjoara ziua de 21 decembrie a anului viitor.

De ce nu vine sfârsitul lumii pe 21 decembrie 2012

Una dintre cele mai vehiculate date pentru sfârsitul lumii este 21 decembrie 2012, ziua solstitiului de iarna fiind ultima trecuta în calendarul mayas. Însa atât astronomii, cât si istoricii sustin ca apocalipsa mayasa va fi cel mai probabil înca un sfârsit al lumii ratat.

Multe predictii s-au legat de 21 decembrie, data la care se asteapta fie sfârsitul lumii prin coliziunea cu o planeta necunoscuta, fie începutul unei noi ere. Numai ca nici istoricii, nici astornomii nu dau prea mare crezare acestor previziuni.

Potrivit calendarului mayas, 21 decembrie 2012 - ziua solstitiului de iarna - este sfârsitul unui ciclu de 144.000 de zile, denumit "b'ak'tun", care s-a repetat de 12 ori de la crearea lumii. Ciclul care se va încheia pe 21 decembrie este al 13-lea, ceea ce corespunde unui ciclu complet de 5.200 de ani, informeaza Live Science.

Cu toate acestea, arheologii sustin ca nu mayasii sunt cei care au facut legatura dintre al 13-lea "b'ak'tun" si sfârsitul lumii, ci iudeo-crestinii care, când au început sa descifreze scrierile mayase, au conectat ideile preconcepute despre apocalipsa si despre judecata de apoi cu calendarul mayas.

Specialistii în civilizatia mayasa sustin ca scrierilor lor au fost interpretate gresit, sfârsitul calendarului putând reprezenta un nou început.

Teoria sfârsitului lumii din cauza coliziunii a doua planete este mai putin vehiculata, însa adeptii acesteia cred ca lumea va disparea tot în ziua de 21 decembrie 2012.

Potrivit unei legende religioase, planeta Nibiru face un tur complet pe orbita în 3.600 de ani, iar anul acesta s-ar interescta cu Terra. Problema cu aceasta teorie este ca, sustin specialistiii NASA, planeta Nibiru este inventata, neexistând nicio dovada a existentei ei.

De la explozii solare si eruptii vulcanice la inversarea polilor magnetici

O alta teorie despre apocalipsa se leaga de o furtuna solara, numita si Maximul Solar. Potrivit acesteia, o eruptie solara va distruge Pamântul. Specialistii spun însa ca furtuni solare puternice vor avea loc în 2013, dar ca nu vor pune în pericol viata pe Pamânt.

O alta teorie mediatizata este cea referitoare la sfârsitul lumii din cauza inversarii polilor magnetici.

În prezent, polul Nord magnetic se deplaseaza regulat spre Siberia, cu aproximativ 55 de kilometri pe an. Adeptii acestei teorii spun ca în decembrie în 2012, polii magnetici se vor inversa cu repeziciune. Cu toate acestea, specialistii de la NASA sustin ca oamenii pot sta linistiti pentru ca acest fenomen se întâmpla o data la 200.000-300.000 de ani si este unul continuu.

Pentru acelasi 21 decembrie 2012 este prezisa si eruptia extrem de puternica a unui super-vulcan care va distruge civilizatia. Eliberarea unei cantitati imense de minerale topite ar putea fi devastatoare, mai ales ca, în urma cu aproximativ 70.000 de ani, a mai avut loc un astfel de eveniment.

Chiar daca se spune ca probabilitatea de a fi distrus de o eruptie vulcanica este de 5-10 ori mai mare decât cea ca doua planete sa se ciocneasca, nici teoria super-vulcanului nu este atât de plauzibila pentru ca nu poate o afecta o zona atât de larga.

Lumea se sfârseste de mai multe ori

Nu este nici prima, nici ultima data când sfârsitul lumii a fost prezis. Chiar daca pare ciudat, apocalipsa a început sa fie prezisa înca din cele mai vechi timpuri, începând chiar cu anul 500, când Hippolytus si Sextus Julius Africanus au prezis Armagedonul.

Apoi, în anul 1.000, când se împlinea prima cifra rotunda de la nasterea lui Iisus, specialistii credeau ca lumea se va sfârsi. În 1294, Papa Innocent al III-lea a prezis si el Apocalipsa, în urma unor calcule. Ziua de 27 noiembrie 1997 trebuia sa fie cea în care Pamântul va fi atacat de extraterestri, oamenii urmând sa devina sclavii lor.

Cu toate ca exista extrem de multe teorii de acest tip, cea care a stârnit cea mai mare panica a fost cea pentru anul 2000. Atunci, Iisus trebuia sa se reîntoarca, Antihristul sa se nasca, iar al treilea razboi mondial sa înceapa. Anul 2.000 a fost depasit de oameni fara probleme.

Cel mai cunoscut profet si poate cel caruia omenirea îi da cel mai des crezare este Nostradamus. Acesta ar fi prezis mai multe evenimente, precum atacul de la 11 septembrie 2001, colapsul economiei mondiale si ascensiunea lui Hitler.

De asemenea, el a avertizat ca va urma o serie de catastrofe care vor afecta civilizatia, a prezis cel de-al treilea razboi mondial, care ar urma sa înceapa dupa moartea succesorului lui Papa Benedict al XVI-lea. Cu toate asta, se pare ca pâna la adevaratul sfârsit al lumii, cel prezis de Nostradamus, mai este mult, el fiind asteptat în 3.797.

Cum mult mediatizata data de 11.11.2011 nu a adus sfârsitul lumii, adeptii apocalipsei mai au de asteptat cel putin pâna în 21 decembrie 2012.

Corina Vârlan, Sorina Ionasc


 

View the original article here

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...