Dieta Black Dress


Ca sa poata fi supus unei interventii la coloana vertebrala, Michael Van Straten, un medic englez, trebuia sa slabeasca urgent câteva kilograme. De voie, de nevoie, el si-a conceput singur un regim hipocaloric, care sa nu-l faca sa-si piarda buna dispozitie si sa nu-l lase flamând. Dieta lui a functionat atât de bine în numai câteva zile, încât s-a gândit sa „vânda“ ideea si altora, sub forma de carte. Asa ca a compus programe de slabit de 3, 7 si 10 zile, a botezat metoda  „The Little Black Dress Diet“, fiind convins ca va avea succes în fata celor care se confrunta cu o catastrofa de styling, si chiar a avut succes!


PRIMA ZI
Salata de pepene

1 pepene galben (1 kg), taiat în patru, curatat de seminte si taiat cubulete

Salata de legume cu orez
80 g orez brun, un castravete mic, un ardei gras rosu, o rosie, o ceapa verde, sucul de la jumatate de lamâie, o lingurita ulei de masline, sare, piper
Fierbe orezul 40 de minute, scurge-l de apa si lasa-l sa se raceasca. Amesteca-l cu legumele taiate marunt, condimenteaza si pune salata într-un recipient de plastic. Ia-o cu tine la birou!

Supa-crema de morcovi
O ceapa, o bucatica de ghimbir, 300 g morcovi, o lingura ulei de masline, 400 ml supa clara de legume, sare, piper, boia iute, 60 g piept de curcan la gratar, un fir praz
Curata ceapa, ghimbirul si morcovii, taie-i marunt si caleste-i în ulei. Stinge cu supa, apoi lasa la fiert 20 minute. Paseaza legumele, condimenteaza, reîncorporeaza lichidul, iar la sfârsit adauga pieptul de curcan taiat fâsii subtiri.

ZIUA A DOUA
Pâine cu miere

O felie pâine neagra, unsa cu doua lingurite de crema de brânza slaba si cu o lingurita de miere. Bea un pahar de suc proaspat de portocale.

Curcan cu cicoare
350 g cicoare, sare, o felie carne de curcan (110 g), o lingurita ulei, piper, 20 g parmezan ras
Taie cicoarea pe lung si opareste-o 3 minute în apa clocotita, cu sare. Prajeste carnea de curcan cu lingurita de ulei, sareaza si pipereaza, apoi tai-o fâsii. Asaza cicoarea si carnea într-o forma termorezistenta, presara parmezanul si gratineaza la cuptor 10 minute.

Supa de dovlecei cu creveti
Doua cepe mici, doi catei de usturoi, o lingurita ulei de masline, 250 g dovlecei, 350 ml supa de legume, sare, piper, o lingurita de suc de lamâie, 50 g creveti decorticati (prefierti)
Caleste în ulei ceapa si usturoiul tocate marunt, adauga apoi dovleceii curatati si taiati cubulete. Stinge cu supa si lasa sa fiarba 15 minute. Paseaza, adauga crevetii, apoi condimenteaza cu sare, piper si lamâie.

ZIUA A TREIA
Sandvis cu brânza

Doua felii pâine integrala, unse cu doua lingurite de crema de brânza cu ierburi

Paste integrale cu sos de rosii
400 g rosii, o ceapa, un catel de usturoi, o lingurita de ulei de masline, sare, piper, 80 g paste integrale, busuioc
Curata rosiile de coaja si taie-le marunt. Caleste ceapa si usturoiul în uleiul de masline, adauga apoi rosiile si 50 ml apa si fierbe sosul acoperit 15 minute. Între timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Condimenteaza sosul, adauga-i busuioc proaspat tocat si serveste cu pastele calde, scurse bine.

Crema de broccoli cu ou
Un ou, 250 g broccoli, o ceapa, o lingurita ulei de masline, 350 ml supa de legume, o legatura creson, sare, piper, nucsoara
Fierbe oul tare (10 minute), curata-l si taie-l bucatele. Toaca ceapa si caleste-o în ulei. Fierbe broccoli rupt în buchetele timp de 20 de minute, scurge-l si mixeaza-l alaturi de ceapa si creson. Adauga apoi supa, bucatelele de ou si condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

ZIUA A PATRA
Curata de coaja un mar, da-l pe razatoare si amesteca-l cu 150 ml iaurt degresat, o lingurita de miere si câteva migdale pisate. Bea un pahar de suc de grepfrut roz.

Caserola cu legume

Doua rosii, 300 g dovlecei, un ardei gras, o ceapa, o lingurita ulei, 100 g rucola, 20 g parmezan ras, sare, piper
Toaca ceapa si caleste-o în ulei, adauga legumele taiate marunt si fierbe-le înabusit 20 de minute. Toaca rucola si adaug-o în cratita, presara parmezan si condimenteaza cu sare si piper

Cartofi cu brânza de vaci
400 g cartofi, o legatura verdeata, un catel de usturoi, 250 g brânza de vaci slaba, sare, piper
Fierbe cartofii în coaja 25 de minute, apoi curata-i. Toaca usturoiul si verdeata si amesteca-le în cartofi, împreuna cu brânza de vaci. Sareaza si pipereaza dupa gust.

ZIUA A CINCEA
Musli

Amesteca doua linguri de cereale de ovaz cu 150 g iaurt degresat, o lingurita de miere si una de fulgi de migdale.

Medalion de vitel cu praz
300 g praz; 120 supa clara; 4 linguri brânza slaba de vaci, sare, piper, nucsoara, 100 g muschi de
vitel, o lingurita de ulei de masline
Încalzeste supa, pune în ea brânza de vaci si prazul taiat rondele si fierbe 8 minute. Condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Frige carnea câteva minute în ulei de masline, condimenteaz-o si serveste-o cu sosul de brânza deasupra.

Salata cu pastrav afumat
50 g salata verde, 150 g rosii cherry, o ceapa mica, 150 g file de pastrav afumat, o lingura otet, o lingurita ulei de masline, putina supa de legume, sare, piper
Taie salata, taie rosiile în jumatati, toaca ceapa si taie pestele bucatele. Amesteca-le si asezoneaza cu un dressing facut de ulei, otet, supa, sare si piper.

ZIUA A SASEA
Sandvis cu brânza si ou

Unge o felie de pâine integrala cu o lingurita de crema de brânza slaba. Manânca si un ou fiert tare. Bea un pahar de suc de portocale proaspat stors.

Cod cu spanac
180 g file de cod, o lingurita suc de lamâie, sare, piper, doua lingurite ulei de masline, o ceapa,
200 g frunze de spanac, nucsoara
Condimenteaza pestele cu sare, piper si lamâie, prajeste-l în putin ulei si scurge-l bine. Toaca ceapa si caleste-o, adauga peste ea spanacul, lasa-l sa se înabuse câteva minute, asezoneaza-l cu nucsoara si serveste-l garnitura, lânga cod.

Salata de andive cu friptura de vita
O andiva, jumatate de castravete, o ceapa, 50 g friptura rece de vita, o lingura otet balsamic, o lingura ulei de masline, sare, piper
Curata andiva si marunteste frunzele. Taie marunt ceapa, castravetele si carnea. Amesteca-le si asezoneaza-le cu otet, ulei, sare si piper.

ZIUA A SAPTEA
Iaurt cu pere

Taie bucatele o para si amestec-o în 150 g iaurt degresat. Adauga o lingurita de miere si fulgi de migdale. Bea un pahar de suc de grepfrut roz.

Tocanita de pui
Un ardei gras, 250 g dovlecei, o ceapa, un catel de usturoi, 2 lingurite ulei, o bucatica de ghimbir, 110 g piept de pui, o lingurita sos de soia, piper
Toaca legumele marunt si caleste-le în uleiul de masline.  Prajeste puiul taiat fâsii în uleiul ramas, amesteca-l în legume si asezoneaza cu sos de soia si piper. Lasa sa fiarba înabusit 15 minute.

Rizoto cu legume
O ceapa, un catel de usturoi, o lingurita de unt, 80 g orez, 300 ml supa de legume fierbinte, 100 g pastai de mazare tânara, 200 g morcovi, o lingura parmezan ras, sare, piper
Caleste în unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Adauga orezul, rumeneste-l, apoi stinge cu supa si fierbe 10 minute. Taie pastaile de mazare în doua-trei bucati, da morcovii pe razatoarea mare, pune legumele în orez si mai fierbe înca 10 minute. Pune sare, piper si parmezan si amesteca bine.

Cum obtii un abdomen plat?
Ca sa te strecori usor într-o rochie mulata, Michael van Straten îti da si o cura de 24 de ore, care te «dezumfla»

Seara: doua pahare cu apa fierbinte si suc de lamâie, care vor regla rinichii. De asemenea, se recomanda un laxativ usor. Înainte de culcare,  bea si o infuzie din patrunjel si marar.
A doua zi dimineata: un alt pahar cu apa fierbinte si suc de lamâie si din nou laxative. La micul dejun, un iaurt natural si fulgi de ovaz. La prânz, un mar, câteva boabe de struguri si o banana. Dupa-masa, mai bea cel putin doua cani de ceai de musetel. Seara, înainte de cina, o infuzie de marar si patrunjel si un peste la gratar.


View the original article here

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...