Tort Diplomat

? 250 g zahar
? 5 oua
? o cana lapte (250 ml)
? 1 plic zahar vanilat
? 50 g gelatina
? 300 g frisca
? 500 g fructe (kiwi, mandarine, portocale si ananas din compot)
? 350 g piscoturi
? 50 ml coniac sau lichior
? frisca pentru ornat
1.  Gelatina se lasa în înmuiat într-o ceasca cu 150 ml sirop din compot.
Se amesteca zaharul cu ouale, laptele si zaharul vanilat. Se pune la foc mic, amestecând continuu timp de 7 - 8 minute, având grija sa nu se prinda de vas.

2.  Se adauga apoi gelatina înmuiata si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca jumatate de ora si se înglobeaza frisca batuta si fructele asortate taiate cubulete. Se aromatizeaza cu 50 ml coniac sau lichior.

3.  Într-o forma de tort sau într-o cratita se asaza piscoturile pe fund si pe peretii laterali, apoi se toarna crema, se întinde uniform si se lasa la rece 2 ore.

4.  Se orneaza cu frisca, fructe si ciocolata.


View the original article here

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...